Terra Natura i Benidorm

En modern djurpark på Costa Blanca

Benidorm är en kustort i Alicanteprovinsen, inte långt från Alicante stad. I Benidorm finns ett enormt utbud av temaparker som man kan roa sig i – allt från vattenland till naturparker och nöjesfält.

Den häftigaste upplevelsen i Benidorm bjuder Terra Natura på. Terra Natura är vad man kallar den nya generationens djurparker, där man kan uppleva exotiska djur utan några synliga barriärer mellan en själv och dem. Djurparken täcker en yta på 320 000 kvadratmeter och är uppdelad i fyra områden:hotell alicante

  • Pangea
  • Amerika
  • Europa
  • Asien

Här finns över 1500 djur att se, från 200 olika arttillhörigheter, varav 50 är allvarligt utrotningshotade. Vidare får man uppleva över 160 olika växtarter.

Utbildning, workshops och lek på Terra Natura

Det finns klassrum i anknytning till alla fyra områden vari bildande samtal och demonstrationer genomförs dagligen. Här arrangeras också lekar, workshops och andra spännande aktiviteter som man kan delta i efter att man har bokat in sig i utbildningsområdet. Man kan också delta i guidade turer och det finns gott om hotell i Alicante om du är på jakt efter det.

Priser och öppettider

Terra Natura djurpark finner man cirka en minut från motorvägen utanför Benidorm och inträdet kostar €28 för vuxna, respektive €22,50 för barn och pensionärer. Djurparken är öppet året om och en hel dag bör vigas åt besöket då parken är stor och upplevelserna många.

Comments are Disabled