Att göra i Örebro

Örebro är Sveriges sjätte största stad och har en hel del sevärdheter att bjuda på. Även en hel del kändisar kommer från Örebro vilket du kan läsa mer om här. Som turist här kan man ta sig till flesta sevärdheter till fots eller med cykel. Vill man göra allt på listan kan man dock behöva ta bil, buss eller vara beredd på en lite längre cykeltur. I den här texten ger vi förslag på ett antal saker att göra i Örebro som turist.

Garphyttans Nationalpark

Att göra i ÖrebroGarphyttan är en av Europas äldsta nationalparker och etablerades i början på 1900-talet, med många andra i Sverige. Här kan turister njuta av vackra blomsterängar som omges av en tät naturskog. Tar man sig upp på Svensbodaberget bjuds man på en vacker utsikt över Närkeslätten.

Genom nationalparken går en vandringsled, där etappen mellan Leken och Sutterboda går igenom parkens norra delar. Bäst tid att besöka Garphyttans Nationalpark är under våren och försommaren, då träden och ängarna ser som grönast ut.

Jump – Trampoline park

JUMP i Örbro är Sveriges största trampolinpark och passar såväl vuxna som små. Besöker du JUMP kommer du till en lokal på 4 000 kvadratmeter – fylld med olika trampoliner, studsmattor och andra liknande roliga saker. Hit kan du åka, oavsett om du reser med kollegan, vänner eller familjen.

På övervåningen finns ett café med drycker, mackor och annat, dit du kan gå för att varva ner mellan hoppen. Härifrån får man dessutom en fin utsikt över parken. Parken har öppet varje dag mellan 10 och 20.

Naturens hus

En favorit bland Örebroarna själva. Endast tre kilometer nedströms längs Svartån finns huset, beläget i ett naturreservat. För endast två decennier sedan var Oset och Rynningeviken en oljehamn, och innanför ett stängsel fanns ett skjutfält och en soptipp. Omfattande arbete har lagts ner på att restaurera området och på att återskapa tidigare vattenmiljöer.

Idag finns här möjlighet till träning, vandring, cykling, fiske, fågelskådning, grill och mycket mer. På vintern kan man roa sig med att åka längdskidor eller långfärdsskridskor på isen. Grädden på moset är restaurangen Naturens hus – som är omtyckt av såväl turister som örebrobor.

Tekniska kvarnen

Ett museum med teknisk inriktning för alla åldrar. Muséet kan du besöka med såväl kollega och partner som familj och vänner. Här lär man sig inte bara något nytt, utan har även roligt. Utställningen Kretsloppslandet är särskilt populär, som genom interaktivitet och speciell pedagogik demonstrerar hur vatten och avfall hanteras och fungerar i vårt samhälle. Med den ökade kunskapen om systemet kan man sedan fatta bättre miljövänliga beslut i sin vardag.

Comments are Disabled