Flytta inom Stockholm – Några tips

Flytta inom Stockholm – Några tipsEn resa behöver inte vara lång för att skapa stora intryck. Det räcker med några meter. I alla fall om det handlar om en flytt. En flytt som kan gå otroligt lätt och smidigt likväl som att den kan bli extremt krånglig och svår. Mycket handlar om vilket förarbete man har gjort. Då inte bara gällande att packa ordentligt utan även val av flyttföretag (om de anlitas).

Första steget bör självklart vara att jämföra företagens priser och vad de erbjuder. När det kommer till flyttstädning är priserna rejält pressade och det är inte svårt att få flyttstädning kring 28-30kr per kvadratmeter. Gällande dessa företag är det främst två saker man bör titta extra på. För det första att det finns en städgaranti. Detta innebär att man kan klaga som kund (inom en viss tid) och få städföretaget att komma ut och åtgärda felen. För det andra att de har ett bra rykte. Bland annat kan man läsa recensioner om mängder av företag på www.eniro.se.

När det kommer till själva flyttföretaget är det även här några saker man bör tänka på. För det första att de tar betalt utan RUT. Det finns företag som gärna säger att de kan skriva ”städning” på fakturan för att på så vis kunna utnyttja RUT-avdraget. Men detta är alltså olagligt. Företag som erbjuder flytthjälp får aldrig dra RUT-avdrag för detta.

För det andra ska man kontrollera att företaget har yrkestrafiktillstånd. Det finns nämligen ett flertal företag som erbjuder flytthjälp i Stockholm som inte har detta tillstånd. Företag som snabbt startas upp utan att sätta sig in i vilka tillstånd som krävs för den verksamhet det bedriver. (Läs vidare på Stockholmsflyttstädning.se ). Faran med detta är att man kan råka anlita ett företag som inte har sin last försäkrad. Skulle något hända är ju risken mycket stor att försäkringsbolaget väljer att inte betala någon ersättning. Varför ska de göra det när bolaget som kört lasten inte har följt de lagar som finns kring att de måste ha yrkestrafiktillstånd?

Lycka till med din resa, din flytt och ditt boende. Men tänk på att välja rätt företag inför flytten.

Comments are Disabled