Svenska pass är bäst i världen!

Innehavare av ett svenskt pass kan besöka 174 länder runt om i världen utan att behöva visum. Detta enligt en global rankning som jämför 173 länder. Världens väntar alltså för dig som har ett svenskt pass.svenskt pass

Sverige delar sin eftertraktade plats i högsta gruppen med USA, Storbritannien, Finland och Tyskland. strax bakom hittar du pass från Danmark och Kanada, som öppnar upp visumfria resor till 173 länder.

Rankingen, som kallas VRI och sammanställts av konsulterna inom bostads och medborgarskapsplanering Henley och Partners, är baserad på resultat från 2014.

Svenska medborgare har lite mer resefrihet nu än de gjorde 2013, då undersökningen visade att de kunde besöka 173 länder utan visum.

På andra änden av skalan finns Afghanistan (möjlighet att besöka 28 länder visumfritt), Irak, (31 länder), Pakistan och Somalia (32 länder) och det palestinska territoriet (möjlighet att besöka 35).

Det verkar som om världen håller på att bli lite mer öppet i allmänhet. Enligt den senaste rapporten från FN:s världsturistorganisation (UNWTO), är det 62 procent av världens befolkning som krävs på att få visa visum innan de går på det planet, båten, tåget eller bilen 2014, en minskning från 77 procent 2008.

Så är du svensk är det bara att gratulera och önska dig en trevlig resa med världens bästa pass! Men vill du hellre stanna kvar i Sverige kan du läsa mer om Stockholm här.

Comments are Disabled