Paradiset

Äventyrsbadet Paradiset är kanske mest känt som Paradisbadet. Det är ett badhus med spa och träningsanläggning som ligger i centrala Örnsköldsvik. Först byggdes anläggningen som en sim- och sporthall år 1971. Först 1992 byggdes själva äventyrsbadet. År 2004 byggdes anläggningen om och då tillkom Magic Eye som är Sveriges längsta vattenrutschkana och Europas längsta inomhusbadrutschkana. Paradiset är ett av Sveriges största äventyrsbad likväl som en av Norrlands största attraktioner. Sedan anläggningen byggdes år 1971 har över tio miljoner gäster besökt Paradiset.

Attraktioner för både stora och små

hotell ÖrnsköldsvikParadiset har ett tropiskt äventyrsbad där bland annat Magic Eye finns och det ligger nära flera hotell i Örnsköldsvik. Där finns också en annan av Sveriges längsta vattenrutschbanor, en 50 meter lång vildfors, ett 7 meter högt fritt fall, flertalet bubbelpooler, en utomhusbassäng med strömmande vatten som faktiskt också är öppen vintertid samt en upplevelsepool. Det finns ett miniäventyrsbad för de minsta barnen, även detta med tropiskt tema. Dessutom finns flera simbassänger. I Paradiset finns också ett spa som bland annat har en grotta med saltvatten där man som badgäst får en känsla av viktlöshet samt Sveriges största timmerbastu. Vidare finns flera restauranger, gym och solarium på Paradiset.

Ett av Örnsköldsviks mest kända landmärken

Vattenrutschbanan Magic Eye är också ett landmärke för Örnsköldsvik. Kommer man in i staden söderifrån så är rutschkanan bland det första man ser. Den är 180 meter lång och slingrar sig längs Paradisets fasad, självklart upplyst nattetid.

Comments are Disabled