Miami Science Museum

Underhållande vetenskap

Miami Science Museum ligger strax norr om Coconut Grove och är en enorm institution för vetenskap i Miami. museum i MiamiDetta vetenskapsmuseum håller öppet dagligen mellan klockan 10-18 med undantag för Thanksgivning och Juldagen. Med en biljett får man inträde till alla museets olika delar och uppvisningar – en heldag som uppskattas av alla typer – i alla åldrar. Biljettpriset för en vuxen är cirka $15, för seniorer, studenter och barn mellan 3-12 år kostar besöket $11 och för barn under 2 år är inträdet gratis.

Planetarium

Miamis Planetarium är mer än 45 år gammalt och har underhållit och utbildat människor i generationer och du hittar det nära många hotell i Miami. I Planetariet finns en biosalong vari man får se exakta projektioner av specifika stjärnor och planeter. Salongen är utrustad med surroundljud, laser och fascinerande bilder och filmsekvenser – alla som lämnar Planetarium är fyllda av förundran. Det finns också två teleskop i Miami Planetarium där man får chans att se saker som Jupiters fyra månar, Saturnus ring och olika galaxer.

Wild Life Center

Miami Science Museums Wildlife Center är ett rehabiliteringsprogram för rovfåglar som antingen är hemmahörande i Florida, eller har en migrationsrutt genom staten. Exempel på fåglar som tas om hand för senare utsläppning i Wild Life Center är ugglor, hökar, gamar och falkar.

Utställningar

Utställningarna på Miami Science Museum varierar hela tiden, i skrivande stund finns det elva olika utställningar, bland annat Biscayne’s Underwater Secrets, Florida’s Birds och Hurricanes.

Vissa av utställningarna är permanenta, som Wild Life Center där man får möta rovfåglar, krokodiler, alligatorer och sköldpaddor. Andra utställningar är tillfälliga och baseras ofta på samhällsaktuella teman.

Uppvisningar och demonstrationer

Massor av olika spännande uppvisningar och föreställningar genomförs varje dag. I skrivande stund finns det 16 olika visningar om dagen, vissa repeteras, men i stort sett varje timme finns det en ny show att delta i.

Comments are Disabled