El Palacio Real

Ett av Europas största palats

Det kungliga palatset i Madrid, El Palacio Real, är ett gigantiskt slott – faktiskt ett av Europas största. boka hotell i MadridDet överdådiga palats är den kungliga familjens officiella hem, men i praktiken är det ingen som faktiskt bor i dess rum. En stor andel statliga ceremonier hålls dock här och på dagig basis är El Palacio Real öppet för allmänhetens beundran.

Som en av Madrids arkitektoniskt vackraste byggnader är El Palacio Real en sann stadssymbol, dess storlek gör såklart också sitt till för att man ska imponeras. Palatset ligger i natursköna omgivningar på en brant udde med utsikt över en floddal och inuti gömmer sig fantastiska skatter.

Interiören – en skattsamling

Man kan gå igenom El Palacio Real antingen på egen hand eller i en guidad grupp och det ligger nära flera hotell i Madrid. Turen genom slottet har sin början i den stora trapphallen, sedan går man igenom rum efter rum där tapeterna, gardinerna, lamporna, dekorationerna, möblerna och konsten alla bländar en med sin extravagans. Man får också tillgång till att besöka palatset apotek och det kungliga vapenförrådet.

Kom tidigt för att undvika trängsel

Vill man besöka El Palacio Real under Madridvistelsen så ska man försöka ta sig dit så tidigt som möjligt eftersom besöksantalet är stort och det är tråkigt att behöva trängas i så vackra lokaler. På onsdagar är inträdet gratis så då är trycket ännu högre, annars kostar inträdet €10 för vuxna, €11 om man vill gå med i den guidade turen, och €5 för studenter och barn.

Comments are Disabled