Dyrt med tåg i Västerås

Västeråsborna är på krigsstigen och anledningen till det är att det ska bli mycket dyrare att resa till och från Västerås med tåg.
Det som hänt är att SJ kommunicerat att det nu ska bli dubbelt så dyrt för månadskort men inte någon snabbare restid. Dom som drabbas mest är de som pendlar mellan Västerås och Avesta nu när SJ lanserar ”snabbtåg” i mars på den linje som går mellan dessa 2 städer. Många västeråsare är så upprörda så diskussioner om att starta bilpool väckts bland många resenärer då det blir betydligt billigare att samåka med bil än att välja SJ´s dyra lösning. Pendlare som reser till Västerås kommer förmodligen sluta att dagpendla och istället bo på hotell i Västerås. Det blir nog en bra lösning för dom för det finns flera bra hotell i Västerås som jag gillar.tåg i Västerås

Det man får betala för ett månadskort mellan Avesta och Västerås innan prishöjningen är 1 450 kronor. Det priset gäller för resor med Intercity- och regionaltåg och har varit mycket uppskattat och det varit tillräckligt med avgångar för att de flesta ska vara nöjda.
Men nu är det slut med det, från och med den 11 mars kommer många av dessa avgångar att bytas ut till SJ 3000, så kallade snabbtåg. Men då blir priset för månadskort för snabbtåg på linjen Avesta Krylbo-Västerås hutlösa 3 180 kronor. Alltså mer än en dubbelt så högt pris och det förstår man ju att folk reagerar på. Det är inte slut med det för priset för en enkelbiljett ökas ännu mer procentuellt. Idag får du betala 55 kronor för att åka från Västerås till Avesta. Efter prishöjningen kostar samma avgång hela 195 kronor, en höjning med 255 procent, helt galet.

Jag hade ju kunnat begripa en rejäl prishöjning om dessa nya snabbtåg ger en mycket kortare restid men så är inte fallet utan restiden är precis lika lång med regionaltåg som med dessa nya snabbtåg.

Comments are Disabled