Betala för baggage

Det startade redan för flera år sedan i USA. De klassiska flygbolagen gick allt mer minus och i sin iver att hitta på nya inkomster hittade de till slut sina kunders väskor. Alternativen för flygbolagen hade såklart kunna vara att ta mer lån och läs mer här om lån om det intresserar dig.bagage

Om lågprisbolag som Ryanair göra det så kan även vi, tänkte de, och sedan tog det inte lång tid innan stora flygbolag som till exempel American Airlines, US Airlines och Delta Airlines också börjat med en kostnad för alla passagerare för incheckat bagage. Bestämmelserna är inte helt lika, men kortfattat kan man säga att det som gäller är att passagerna är tvingade att betala för samtliga incheckade bagage på inrikesflyget, men även för den andra väskan på allt flyg över Atlanten.

Nu har det alltså blivit dags för väskavgifterna att flyga över Atlanten och börjar nu synas hos de europeiska bolagen. Det börjar i Europa med KLM/Air France som från och med slutet på april kräver en avgift per väska på 15 euro, cirka 130 kronor, för alla incheckade väskor. Nästan vid samma tid kommer även British Airways, BA, med en ny prismodell som enligt British Airways marknadsföring innebär att biljettkostnaderna för deras kunder som bara flyger med handbagage är mellan 90 och 150 kronor mindre för en enkel flygning. Som ni förstår betyder det att samtliga som checkar in en väska krävs på att betala mer för sin resa.

Personligen tycker jag inte detta är någon jättegrej. Tvärtom kan jag tycka att det är bra att man som resenär kan styra lite mer angående vad jag betalar för.

Comments are Disabled