Att resa med barn till Polen

Att Polen är ett riktigt intressant land att besöka, blir allt fler resenärer och turister medvetna om. Landet kan erbjuda en stor variation både av natur och stadsliv. Oavsett om du är intresserad av att se mäktiga berg, shoppa i en storstad eller ligga och njuta på en fin sandstrand så finns allt.

polenNågot som är alldeles speciellt i Polen är nattlivet. Det är absolut inte som här i Sverige där man stänger tex klockan 2 och alla går hem. I Polen håller man på hela natten. Åldersgränsen för nattklubbar och alkohol i Polen är 18 år. Det gör att det blir populärt för ungdomar att åka på festresor till polen.

Självklart är också Polen ett utmärkt land att ta med sig barn till. Landet är mycket barnvänligt och man kan enkelt ta med sig barn i stort sett överallt. Till exempel är det inga problem att ha med sig barn till en restaurang. Boende är lätt att hitta i hela Polen och allra lättast är detta förstås i storstäderna, där det finns mycket att välja emellan. Här kan man bo i familjerum på vissa hotell, eller om du vill bo lyxigt, boka en svit. Hotellpriserna är utsökt låga, så det blir aldrig riktigt dyrt. Möjlighet finns också att bo på ett lägenhetshotell. Då kan man samtidigt laga sin egen mat, eftersom det oftast ingår ett mindre kök i rummet. Det går också att hyra vanliga lägenheter via förmedlingar.

Barn nöjer sig ofta med ganska okomplicerade nöjen, så gör det inte mer besvärligt än nödvändigt. De polska städerna är fyllda med parker, särskilt i huvudstaden Warszawa. Därför är det mycket enkelt att besöka en av dem, där barnen kan springa runt och leka under en längre tid. Detta är samtidigt ett billigt nöje.

Norra Polen har underbara stränder längs med den så kallade Rivieran. Här finns det jättefin sand, och därför är det verkligen ett nöje att vistas här. De flesta barn älskar att bada, så här går det att spendera många dagar. Här har man också närheten till den större staden Gdansk, där man kan äta en god glass och gå på caféer. Kanske vill man till och med besöka en leksaksaffär och köpa någonting fint till barnen.

Comments are Disabled