Åk på konst och inredningsresa

Att resa i väg på inspirationsresa eller konstresa har blivit allt vanligare. Man behöver inte åka långt för att ta del av vackra konstverk och själv få inspiration till att skapa. När det gäller inredning behöver man också inspiration. Många hämtar den från nätet där man kan surfa runt på både bloggar och tidningar för att få nya tankar och idéer. Det finns också mycket information i den mängd av tidningar och magasin som finns i handeln. Ofta känns det mer intressant att få se en hel miljö exempelvis ett vardagsrum eller sovrum än att bara se en lampa. Genom att se en miljö får man en helhetsbild som skapar en helt annan känsla än att bara titta på en produkt som ligger i en låda eller hänger mot en vit vägg.

Man kan även få heminredningsinspiration på Lucearts hemsida som bjuder på allt från lampor och armaturer till vackra möbler, tavlor och inredning.

Vacker inredning

Inredning är faktiskt en form av konst, interiörkonst kan det också kallas. Man kan säga att man använder möbler, färger och former för att dekorera ett rum. I offentliga lokaler sätts det ofta helt andra krav på miljön än vad det gör i ett hem och här kan det vara smart att ta hjälp av en inredare eller en inredningsarkitekt för att få fram känslan man vill ha. I inredningen ingår även tapeter, tyger och belysning.

Många uppskattar möjligheten att sätta sig ner i lugn och ro och bläddra i ett inredningsmagasin eller surfa runt på nätet för inspiration. Ofta trivs man med en viss typ av inredning, kanske vill man ha en romantisk och mjuk inredning i sitt hem. Då väljer man ofta vitt och kanske någon detalj i färg eller annat mönster. Trä och loppisfynd förekommer också ganska mycket inom den romantiska stilen. En annan vanlig stil är den strikta och lite mer hårda varianten. Här väljer man gärna vita bord med ben av metall eller skinnsoffa med tillhörande glasbord. Vilken stil man än gillar mest så finns det gott om inspiration att få och med internets framgång kan du få den när som helst, dygnet runt!

Comments are Disabled